Представителите на Информационно обслужване“ очакват забавяне на обработката на изборните резултати

...
Представителите на Информационно обслужване“ очакват забавяне на обработката на изборните резултати
Коментари Харесай

„Информационно обслужване“: Резултати от вота ще се забавят заради последните промени в Изборния кодекс

Представителите на „ Информационно обслужване “  чакат закъснение на обработката на изборните резултати поради последните промени в Изборния кодекс, които вкарват наложително видеозаснемане и видеоизлъчване след края на изборния ден.

Това съобщи пред публицисти Ивайло Филипов, изпълнителен шеф на „ Информационно обслужване ".  

Той уточни, че секционните изборни комисии (СИК) ще би трябвало да преброят бюлетините на техническо устройство, което ще реализира видеоизлъчването. Той изясни, че чакат закъснение при идването на СИК в Районните изборни комисии, защото „ протоколите са с малко повече данни “.

Относно устройствата, с които е бъде осъществено видеозаснемането и видеоизлъчването, Филипов съобщи, че всички механически устройства са в компанията и са конфигурирани с приложението, което ще се изгода за видеозанемане и видеоизлъчване. В днешния ден вършим инспекция на всяко едно устройство, че е конфигурирано вярно, че има сигнал и батерията му е заредена на 100%, добави той.

По думите му изцяло заредено устройство може да издържи над осем часа и половина при по едно и също време видеозаснемане и видеоизлъчване. 

По отношение на обсега в секциите в страната той съобщи, че имат уверението на трите телекома , че работят и ще работят до изборния ден за увеличение на покритието, където може - с мобилни станции, както и с увеличение на качеството и потенциала на мрежата. 

Относно платформата, на която ще може да се гледа видеозаснемането, Филипов сподели, че сега са в стадий на " донастройка ". Следващата седмица ще ви представим адреса й, дружно с интернет уеб страницата, от който всеки ще може да следи какво се излъчва, съобщи той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР